Rrëfimi personal/ Donald Lu: Në fëmijëri kemi përjetuar kancerin e gjirit në familje

Rrëfimi personal/ Donald Lu: Në fëmijëri kemi përjetuar kancerin e gjirit në familje

Ambasadori amerikan Donald Lu mori pjesë sot në një aktivitet të Ministrisë së Shëndetësisë për fushatën për sensibilizuar për kancerin e gjirit.

“Unë nuk besoj se kjo gjë ndodh këtu më shumë se në vende të tjera por kudo ndodh shumë. Në fëmijërinë time kemi përjetuar kancerin e gjirit dhe shyqyr kemi mbijetuar” tha ambasadori amerikan Donald Lu.

Por diagonostifikimi i hershëm i kësaj sëmundje shpëton jetë dhe fushatat sensibilizuese dhe ndërgjegjësuese janë gjithmonë të mirëpritura dhe të domosdoshme.

Donald Lu: “Më pëlqën shumë që fushata kundër kancerit të gjirit e nisur 10 vjet më parë nga YWCA ka zgjedhur Ermonela Jahon si ambasadore për këtë çështje të rëndësishme. Me zërin e saj kaq të bukur ajo do të frymëzojë gratë anembanë vendit për të mësuar rreth kësaj sëmundjeje dhe për të mbrojtur veten përmes kontrolleve të rregulltave. Dua të falenderoj YWCA dhe të gjithë organizatat që kanë mbështetur këtë nisëm të rëndësishme”, vijoi ai.

Të gjitha gratë e moshës mbi 40 vjeç këshillohen ti nënshtrohen ekzaminimit me mamografi. Por jo për të gjithë gratë anembanë Shqipërisë është i përballueshëm financiarisht apo është i mundur ky diagnostifikim prandaj dhe nismat për mbledhjen e fondeve vlerësohen, theksoi Lu.