Patentat: Ndryshon procedura e aplikimit, ja dokumentet që duhen

Kanë ndryshuar procedurat për pajisjen e me lejen e drejtimit të automjeteve. Konkretisht, në dosjen e dokumenteve nuk kërkohet më leja e banimit dhe as analiza e grupit të gjakut, shkruan “Gazeta Shqiptare”.

Dokumentet e tjera, certifikata mjekësore bëhet me afat vlefshmëri jo më e hershme se 6 muaj nga data e paraqitjes së kërkesës për regjistrim, nga 3 muaj që ishte deri tani.

Kurse, sa u përket personave që u është hequr leja e drejtimit pas datës 21 Janar 2016, mund ta rimarrin atë nëpërmjet provimit të kualifikimit teorik nga 16 prilli 2016.

Sa i përket pagesës për lejen e drejtimit, do të bëhet pasi kandidati të ketë fituar testin e praktikës, ndërsa tarifat nuk do të ndryshojnë.

Comments

Ne i duam komentet
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *