Tag "xhevahir spahiu"

70-vjetori. Xhevahir Spahiu boton poezitë e ndaluara

50 vite krijimtari e poetit të njohur Xhevahir Spahiu, në 70 vjetorin e tij përmblidhen në dy vëllime “Udhët”. Në këtë përvjetor të tij publikohen dhe poezi të ndaluara të

Kur Xhavahir Spahiu shkroi poezinë që evokon skllavërinë e fjalës

Poezia “Fjala”, e cila mban datën 21 shkurt 1986, është një nga krijimet që e evokon skllavërinë e fjalës nën diktaturë. “Vështirë, tha fjala, sa vështirë/ të besosh se je