Tag "vitamina d"

Ky është shkaku kryesor i dhimbjes së kockave gjatë dimrit

Dhimbjet e gjunjëve gjatë dimrit shkaktohen më së shumti tek personat të cilët vuajnë nga sëmundjet e sistemit skeletor, dhe shkaku kryesor i këtyre dhimbjeve është mungesa e vitaminës D

Vitamina D na mbron nga 17 tipe sëmundjesh

Vitamina D është shumë më tepër se një vitaminë, pasi ka aftësinë të ndërveprojë dhe të ndikojë në shumë gene të trupit tone. Kjo është zbuluar nga studimet e kryera

Vitamina D është mjaft e rëndësishme për organizmin e fëmijës

Specialistët e ushqimit dhe atë të mirërritjes së fëmijëve shprehen se fëmijët kanë shumë nevojë për vitaminën D. Në rastin kur tek qumështi i gjirit dhe tek ai artificial nuk

Ju ndihmon në ndalimin e diabetit Vitamina D

Një studim amerikan nga Universiteti i Harvardit sugjeron se Vitamina D mund të jetë i rëndësishëm në fazën e hershme të “pre-diabetit”. Lidhje të forta ndërmjet statusit të Vitaminës D