Tag "vitamina A"

Papaja, fruti ekzotik që lufton këto sëmundje

Ky frut tropikal nuk shquhet vetëm për shijen e ëmbël që ka, por edhe për përfitimet shëndetësore që na jep. Sipas një studimi, konsumimi i rregullt i papajës mund të

Mungesa e kësaj vitamine ndikon në shtimin e peshës

Vrisni mendjen se përse shtoni në peshë? Ky studim që është bërë në Amerikë mund t’ju jape përgjigje. Studimi i publikuar në Gazetën e Kolegjit Amerikan, ka zbuluar se ekziston

Vitaminat e shumta që përmbajnë bamjet

Përfitimet që sjellin në organizmin tonë bamjet janë të shumta. Bamja përmban vitamina A, B6, C, acid folik, kalcium, zink, fibra dietike. Ushqimi me bazë bamjesh këshillohet për gratë shtatzëna,

Vitamina A dhe roli i saj në parandalimin e kancerit

Nivelet e mjaftueshme të vitaminës A në organizëm ndihmojnë parandalimin e kancerit të gjirit. Pasi futet në organizëm, vitamina A zakonisht deponohet nëpër inde. Kurdo që është e nevojshme, ajo

Vitamina A mundëson një funksionim të mirë të mushkërive

Studiuesit amerikanë kanë theksuar se vitamina A mundëson një funksionim mjaft të mirë të mushkërive. Kjo vitaminë ka në shëndetin e njeriut edhe shumë ndikime të tjera pozitive. Studimi është