Tag "gazsjelles"

Gazsjellësi TAP, interesim në rritje për portin e Durrësit

Realizuesit e projektit të Gazsjellësit Trans Adriatik TAP vazhdojnë interesimin për portin e Durrësit, që konsiderohet një mundësi konkrete për transportin e materialeve dhe pajisjeve të ndërtimit nëpërmjet tij. Pasditen

Gazsjellësi TAP, Shqipëria nis bisedimet me Azerbajxhanin

Shqipëria nis bisedimet me Azerbajxhanin për ndërtimin e gazsjellësit TAP dhe tregut të brendshëm të gazit. Ministri azer i Energjisë Natig Aliyev fillon sot një vizitë zyrtare në Shqipëri. Ministria

Shpërthen naftësjellësi në Kinë, 44 të vdekur, qindra të plagosur

Një shpërthim i një naftësjellësi është shënuar në Kinën lindore, duke lënë të paktën 44 viktima, ka bërë të ditur agjencia shtetërore e lajmeve, Xinhua. Autoritetet thonë se më shumë

KE miraton zyrtarisht gazsjellësin TAPCoE officially approves the TAP project

Pas miratimit nga autoritetet rregullatore përkatëse në Shqipëri, Greqi dhe në Itali, Komisioni Evropian ka miratuar zyrtarisht aplikimin e gazsjellësit TAP. Vendimi nënkupton se TAP mund të ofrojë eksportin e

Berat, prezantohet projekti TAP

Pasi është prezantuar për autoritetet vendore, shoqërinë civile dhe grupet e interesit faza e përfundimit të vlerësimit të ndikimit në mjedis të projektit të gazsjellësit TAP, është kaluar në një

Përfundon projekti i gazsjellësit TAP

Ka përfunduar projektin inxhinierik paraprak për gazsjellësin Trans Adriatik TAP. Ekipi i inxhinierëve ka përfunduar përcaktimin e parametrave kryesorë teknikë për tubacionin, specifikimet e materialeve, projektimin e valvulave, kalimet dhe