Tag "gardiane"

“Gardianet më keqtrajtuan seksualisht”

Prej më shumë se 12 vitesh, Mohamedou Ould Slahi është i burgosuri numër 760 në Guantanamo. Në nëntor të vitit 2001, ai u arrestua në vendlindjen e tij, në Mauritani.

Testimi i gardianëve, mënyra e re e spastrimeve

Pas mësuesve dhe mjekëve, tashmë është radha e policëve të burgjeve, që t’i nënshtrohen testimit, mbi bazën e të cilit do të vlerësohen nëse janë ose jo të aftë për

Totozani kërkon sqarim për shkarkimin e 131 gardianëve

Pak ditë pas lirimit nga detyra të 131 gardianëve të burgut pasi rezultonin debitorë për 13 vjet resht në sistemin energjitik, Avokati i Popullit, Igli Totozani ka kërkuar shpjegim nga

I burgosuri lë shtatzënë katër gardiane

Katër gardiane të një burgu në Baltimore të Shteteve të Bashkuara ngelën shtatzënë me të njëjtin të burgosur, drejtues i një bande aq të fuqishme sa brenda hekurave deklaronte “se

Gjykata vendos masën e arrestit me burg për gardianët e burgut të Peqinit

Gardianët e burgut të Peqinit të cilët akuzohen se kanë ndihmuar grupin e Admir Tafilit në tentativën për tu arratisur nga ky burg dolën para Gjykatës së Elbasanit për vlerësim

Vdekja e Ilia Karelit, gjykata greke liron 4 gardianë

Lirohen me kusht 4 prej 15 gardianëve të burgut të Nigritës të cilët ishin ndaluar për troturat që i shkaktuan vdekjen Ilia Karelit. Gardianët ishin thirrur sot për të dëshmuar

Policët e Ramës, si gardianët grekë

Policia shpërndau me shkopinj gome dhe përdori dhunë barbare ndaj të rinjve që protestuan përpara ambasadës greke, kundër torturimit deri në vdekjen e Ilia Karelit, në burgun e Nigritas në

Kareli, gardianët e burgut, 11 orë dëshmi para hetuesisë

Gati 11 orë ka zgjatur procesi maratonë i dëshmive të tetë rojeve të burgut të Nigritës që janë thirrur për të deponuar para hetueses greke Gjeorgjia Toutountzi, përsa i perket

Greqi, 12 gardianë nën akuzë

Pas publikimit të një pjese të dosjes hetimore, me dëshmitë e dhëna nga disa prej gardianëve, tek agjentët e hetimit të brendshëm të policisë greke për torturat që sollën vdekjen

Greqi, lihen të lirë 3 gardianët e burgut të Nigritas, pritet urdhër i dytë

Policia greke la të lirë 3 gardianët e burgut të Nigritas, të cilët ishin ndaluar sot lidhur me vdekjen nga dhuna të shqiptarit Ilia Kareli. Lajmi për lirimin e 3

Korçë, masa për gardianët, 7 burg pa afat, 2 detyrim paraqitjeje

Gjykata e Apelit të Korçës ka dhënë sot masat për 9 gardianët e burgut të sigurisë së lartë në Drenovë. Apeli la në fuqi masën e Gjykatës së Shkallës së