Tag "gadishmerie"

Moldavia vë forcat e saj në gjendje gatishmërie

Moldavia ka vendosur forcat e saj kufitare në gjendje gatishmërie, duke përmendur përkeqësimin e sigurisë dhe përshkallëzimin e dhunës në Ukrainën fqinje. Liderët moldavë kanë marrë këtë hap pasi Kievi

Kievi shpall gjendje gatishmërie

Presidenti i Ukrainës Olexander Turchynov ka pranuar se forcat e tij ushtarake janë “të pafuqishme” për të shuar trazirat e drejtuara nga aktivistët prorusë në rajonet lindore në Donetsk dhe