Tag "botohet"

Francë, botohet përmbledhja e poezive të Ali Podrimes

“Vendlindja ime e shthurur”, libri me përmbledhje të poezive nga Ali Podrimja,është botuar në Francë nën titullin “Le pay defait de ma naissance”, në dy gjuhë, shqip e frengjisht. Kjo

Botohet “Mali i Vashës” i Efraim Gashit, themeluesi i teatrit “Skampa”

Një amanet i çuar deri në fund për një vepër të shkruar nga errësira e qelisë së burgut. Drama “Mali i Vashës” e Efraim Gashit mundi të shohë dritën e

Botohet romani i panjohur, Ismail Kadare: Fëmija im i paligjshëm

“Mjegullat e Tiranës” është romani i parë i shkrimtarit, shkruar gjatë kohës kur ishte student në fakultetin e Gjuhë-Letërsisë në vitin 1957-1958 “Për një kohë të gjatë, askush nuk e

Wikipedia botohet në 1000 libra

Fatmirësisht për ata të cilët i duan gjërat e printuara në letër, PediaPress ka lançuar një fushatë në Indiegogo që të krijoje një komplet të librave të Wikipedia. Kjo nuk

Botohet pas 45 vjetësh “Meshari” i Buzukut, i studiuesit Çabej

Në Panairin e Librit 2013, ndoshta evenimenti më i madh i letrave shqipe është një ribotim anastatik i “Mesharit” të Buzukut nga Botimet “Çabej”. Për hir të së vërtetës, botimi

Vepra e Ali Podrimes mbledh shkrimtarët në Tiranë

Ministria e Kulturës dhe Akademia e Arteve dhe Shkencave të Kosovës organizojnë sonte një mbrëmje të veçantë, në të cilën do të përurohet vepra e plotë e poetit Ali Podrimja.