Tag "borxhi publik"

108 vende të rrezikuara nga kriza e borxheve, mes tyre edhe Shqipëria

Në raportin mbi borxhet 2016 ekspertët përmendin 108 vende, ndër to edhe Shqipëria, Serbia e Kroacia, si të rrezikuar nga kriza e borxheve. Në këto vende gjendja nuk ka përmirësim

Borxhi publik rekord historik, tejkalon parashikimet e qeverisë

Gjatë muajit shtator, borxhi publik arriti shifrën e 73.7%, duke shënuar një tjetër rekord. Qeveria kishte parashikuar rritje më të ulët dhe për kufirin kishte rënë dakord me faktorin ndërkombëtar.

Basha: Qeveria rriti borxhin publik, varfëroi shqiptarët

Kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha vijoi turin e bashkëbisedimit me të rinjtë në qytetin e Lushnjës. Sipas, Bashës qeveria e vendit ka rritur borxhin publik duke e zhytur Shqipërinë

FMN kundër Ramës: Borxhi publik do të pësojë rritje

Fondi Monetar Ndërkombëtar vlerëson se borxhi publik i Shqipërisë do të rritet sërish këtë vit, edhe pse qeveria e vendit shprehet ndryshe. Në një raport të fundit, FMN-ja parashikon se

Beteja në Kushtetuese, kërkesa e plotë e PD-së për borxhin publik

Vendimi i qeverisë Rama-Meta për të rritur borxhin deri në 68.6% bie ndesh me Nenet, 11 dhe 101 të Kushtetutës dhe për këtë arsye, Partia Demokratike i ka kërkuar Gjykatës