Tag "Birmani"

Birmania liron 96 fëmijët ushtarë

Ushtria e Birmanisë kanë liruar radhët e tyre 96 fëmijë, të cilët ishin rekrutuar në forcat e armatosura. Shfrytëzimi i gjerë i fëmijëve si ushtarë dhe punëtorë krahu nga ushtria,

Birmania liron 41 të burgosur politik

Presidenti i Birmanisë ka falur 41 të burgosur politik. Ky është grupi i fundit i të burgosurve që lirohen që kur Thein Sein erdhi në pushtet në mars të vitit

Birmani, lirohen 56 të burgosur politikë

Birmania do të lirojë sot rreth 56 të burgosur politikë, kontingjenti i fundit i liruar ndy vitet e fundit. Lajmi është bërë publik nga Hla Maung Shwe, këshilltar i presidentit

“Presidente e Birmanisë”, ëndrra e Suu Kyi

Aung San Suu Kyi ka pranuar për herë të parë se dëshiron të jetë presidente e Birmanisë. Dëshira e drejtueses së opozitës, dy vjet nga zgjedhjet presidenciale të parashikuara për