Tag "biblioteka"

Biblioteka Kombëtare në kushte skandaloze, Ministria ende pa projekt zgjerimi

Biblioteka Kombëtare institucioni më i rëndësishëm sot për librin vazhdon të jetë në një gjendje të mjeruar, kur flitet për infrastrukturën e ndërtesës dhe zgjerimin e hapësirave. Është një institucion

Biblioteka e qytetit të Pogradecit, një gërmadhë

Duhej të ishte një tempull dije dhe kulture por biblioteka e qytetit të Pogradecit sot është një gërmadhë. Edhe pse qyteti lidhet ngushte me historinë dhe figurat e njohura që

Lidhjet e hershme Shqipëri- Itali, Konferencë tek Biblioteka Kombëtare

Një konferencë veneciane e bashkëpunimit dhe e lidhjeve të hershme shekullore mes Shqipërisë dhe Italisë u zhvillua në ambientet e Bibliotekës Kombëtare nga studiuesja veneciane Lucia Nadin në kuadër të

Biblioteka Kombëtare, ekspozon koleksionin e rrallë për vëllezërit Frashëri

Biblioteka Kombëtare ka ekspozuar koleksionet e rralla të tre vëllezërve Frashëri, Naimi, Samiu dhe Abdyli. Prej datës 6 maj, 85 libra unikalë i prezantohen publikut. Ata janë shkruar në harkun

Durrës: Mbyllet përkohësisht biblioteka 68-vjeçare

Biblioteka publike e Durrësit do të qëndrojë e mbyllur për një javë për shkak të restaurimeve që po realizohen në tavanet e saj. Bashkia e qytetit ka parashikuar një fond

Bibliotekë “online” për fondin e arteve

Biblioteka më e madhe dhe më e vjetër e artit shqiptar, ajo e Universitetit të Arteve tashmë do të mund të shfrytëzohet “online” nga studentët, artistët, por edhe publiku i