FIFA vendos: Kupa e Botës 2026 do të zhvillohet në këto shtete

FIFA vendos: Kupa e Botës 2026 do të zhvillohet në këto shtete

Në kongresin e FIFA-s sot është vendosur për organizatorët e Kupës së Botës 2026 ku për herë të parë në këtë edicion do të përfshihet sistemi i ri me 48 skuadra.

SHBA, Kanadaja dhe Meksika kanë fituar të drejtën për të organizuar Kupën e Botës 2026.

Këto tre vende morën shumicën e votave 134, Maroku 65 ndërsa një vend nuk votoi për asnjë nga këto shtete.

Bëhet fjalët për një vendim historik për Meksikën, vendi i parë që pret tre Kupa të Botës.

Kujtojmë që nesër nis Kampionati Botëror që do të mbahet në Rusi. Kurse, pas katër viteve do të mbahet në Katar.