Përdoruesit e marijuanës dallohen nga mënyra si ecin

Përdoruesit e marijuanës dallohen nga mënyra si ecin

Konsumimi i marijuanës mund të shkaktojë pasoja të ndryshme në shëndetin e njeriut, por një studim i ri i Universitetit të Australisë Jugore ka arritur në përfundimin se ka ndryshime mes të ecurës së përdoruesëve të marijuanës dhe atyre që nuk e konsumojnë atë.

Sipas studimit, përdoruesit e lëndës narkotike kanë shpatulla më të ngrira, bërryla më elastikë dhe gjunjë më të shkathët, , që lëvizin më shpejt se ata të jo përdoruesëve gjatë ecjes.

Por ndërkohë që janë vënë re ndryshimet në të ecur, studimi ka treguar se nuk ka ndonjë ndryshim përsa i përket mbajtjes së ekuilibrit apo funksioneve neurologjike mes palëve.

Ekspertët bëjnë thirrje për më shumë studime që përcaktojnë mënyrat si ndikon marijuana në trupin e njeriut, ndërkohë që në SHBA ka nisur legalizimi masiv i kësaj lënde. Burimi: The Independent/Xing.al