William Walker nga Reçaku: Njerëzit këtu nuk e dhanë jetën për Kosovën e sotme

William Walker nga Reçaku: Njerëzit këtu nuk e dhanë jetën për Kosovën e sotme

Ish-ambasadori i OSBE-së në Kosovë gjatë kohës së luftës, William Walker, ka qëndruar në fshatin Reçak të Shtimes, për të përkujtuar masakrën që ndodhi sot 19 vjet.

Ai ka thënë se sa herë shkon aty ndihet sikur më 1999, kur kishte shkuar për së afërmi për të parë gjenocidin që ishte bërë ndaj shqiptarëve nga forcat serbe.

“Sa herë që vij këtu, ndihem gjithmonë njësoj. Gjithmonë është ftohtë dhe gjithmonë kujtoj me aq dhembje të masakruarit këtu”, ka thënë Walker, njofton Klan Kosova.

“Është dëshpëruese, pasi këta njerëz nuk e kanë dhënë jetën e tyre për ta parë Kosovën aty ku është tash”, ka deklaruar Walker.

Share this...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone