Holanda  bën kërkesë zyrtare: Shqipërisë t’i kthehen vizat. Merr fund Shengeni

Holanda bën kërkesë zyrtare: Shqipërisë t’i kthehen vizat. Merr fund Shengeni

Policia dhe Prokuroria Holandeze kanë hartuar një raport ku kërkojnë rikthimin e detyrimit të vizave për shtetasit shqiptarë në hapësirën Schengen.

Autoritetet holandeze kërkojnë rivendosjen e regjimit të vizave për shtetasit shqiptarë, duke kushtëzuar kështu lëvizjen e tyre në hapësirën Shengen.

Pas problematikave në rritje te kriminalitetit nga bandat shqiptare në Holandë, Policia Holandeze në bashkëpunim me Prokurorinë Holandeze kanë këshilluar Qeverinë për të rikthyer vizat për të gjithë shtetasit Shqiptarë në zonën Schengen.

Këtë e konfirmon një memo e brendshëm që përshkruan raportin në fjalë, i cili i është nisur për këshillim qeverisë, ku kërkohet pikërisht rivendosja e regjimit të vizave. Një kërkesë e tille është siguruar në një mënyrë ekskluzive nga ABC News.

Kriminelet shqiptarë në Holandë janë fuqizuar se tepërmi vitet të fundit, ku ata operojnë kryesisht në trafikun e drogës, pastrim parash dhe në trafikun e qenieve njerëzore. Për Policinë dhe Prokurorinë Holandeze, mënyra më e mirë për të luftuar këtë fenomen është rikthimin e detyrimit për pajisjen me vizat në mënyrë që shtetasit shqiptarë të mos hyjnë më lirisht në zonën Schengen dhe në Holandë.

Policia e Amsterdamit ka konfirmuar ekzistencën e këtij raporti, dhe tha që Policia ka parë një fuqizim të fortë t elementëve kriminalë në Holande. Numri i të dyshuarve për vepra penale me kombësi shqiptarë përgjatë një viti është dyfishuar, duke shtyrë kështu kërkesën për masa më të ashpra.

Do të jetë Qeveria në Holandë që do të vendosë për një masë të tillë, që deri tani po studion raportin.

Zyra e ministrit të Brendshëm preferon të reagojë pasi ministri të ketë marrë vendimin e tij.

Të paktën disa parti politike janë shprehur në të kaluarën pro forcimit të masave shtrënguese për Shqiptarët, dhe kështu rikthimi i vizave mund të jetë një opsion real për Holandën.

Share this...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Comments

Ne i duam komentet
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *