Nëse bie liria universitare këtë herë, mos kini më shpresë te ky vend! Nga Artan Fuga

Universitarët po provokohen rëndë duke i ndëshkuar të pranojnë të drejtohen me “të komanduar”, ushtarakë pa uniforma, për një periudhë ta pacaktuar, si në kazermat ushtarake, me komandantë, që për turp, mund të caktohen pa asnjë kriter, mund të kenë qenë edhe të dënuar, trafikantë, pa asnjë gradë shkencore, me formim nga kurse dhe shkolla me provime të marra pa ardhur në provim, me diploma fallco, madje edhe ndoshta analfabetë, apo me provime të marra pa qenë asnjë ditë në mësim. Asnjë ditë po ju them, le ta dëgjojë kush të dojë. Ka dëshmitarë për këtë. Asnjë pengesë normative për të gjithë këta !

Po ranë universitetet, ra cdo shpresë për Shqipëri të lirë, progresive dhe për shqiptarët. Paskësaj, poqese edhe kjo kalon, ikni ku të doni, ky vend nuk bëhet! Fjala e lirë mbaron krejt.
Ne duam të zbatohet ligja dhe të zgjedhim lirisht e të rinovojmë drejtuesit tanë !

Comments

Ne i duam komentet
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *