“Kur këndonte Fatime Sokoli dhe fikeshin dritat…”

“Kur këndonte Fatime Sokoli dhe fikeshin dritat…”

Nga Besmir Lushaj

Kur Fatime Sokoli pati kënduar në Prishtinë, në sallë ishte ndërprerë energjia elektrike. Çika e Dragobisë nuk e kishte ndalur kangën duke skalitur piskamën e saj melodioze në tonalitet drithërues. Një pjesë e spektatorëve hoqën dhe dogjën rrobat e trupit për t’i bërë dritë zërit që shkelte mospërfillshëm terrin e poshtërimit shovinist mbi shqiptarët.

Atëbotë këndohej. Sot, kujiset për një qerre gërditëse likesh!