Sazan: Largohet më në fund mina detare nga porti i Peshkimit

Sazan: Largohet më në fund mina detare nga porti i Peshkimit

Mina detare është larguar nga porti i peshkimit.

Kanë qenë forcat xheniere ato që kanë kryer lëvizjen e minës e cila kishte një peshë rreth 500 kilogram nga të cilat 250 ishin ekploziv.

Pritet që demontimi i saj të bëhet brënda pak ditëve.

Më herët kapiteni i peshkarexhës bëri apel për largimin e saj nga anija.

Lëvizjen e saj e bënë të mundur vetë me vinç dhe e zbritën në kalatë për shkak të vonesës së forcave Xheniere.

Mjeti u gjet rreth 10 milje larg Ishullit të Sazanit në një thellësi 150 metra./ lajmishqip