Kjo është lista e shteteve ku përdoret më shumë kanabisi

Numrin më të lartë të 15-vjeçarëve që e kanë përdorur kanabisin e mbanë Franca, Kanda dhe Italia. Franca e ka numrin më të lartë të adoleshentëve që tymosin marihuana, sipas një pyetësori botëror.

16% të djemëve 15 vjeçarë në Francë pranuan se e kanë përdorur kanabisin në 30 ditët e fundit. Mes vajzash, figuronte me 14%.

Në Angli, 9% e djemëve dhe 8% e vajzave thanë se kanë përdorur kanabis në muajine fundit, sipas të dhënave nga 2013/14.

Në Holandë, ku posedimi i 5g maksimumi kanabis është legal, dhe ku substanca lejohet të shitet në “kafene”, 9% e djemëve thanë se e kanë tymosur në 30 ditët e fundit.

Siç mund ta shohim, Shqipëria radhitet e treta nga fundi në listë, me vetëm 1% të vajzave që kanë pranuar përdorimin e kanabisit në muajin e fundit dhe 10% të djemve.

cannabis-who-10

Comments

Ne i duam komentet
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *