Kafshët e egra rikthehen në pyjet shqiptare, shikoni fotot nga kamerat kurth

Kafshët e egra rikthehen në pyjet shqiptare, shikoni fotot nga kamerat kurth

Moratoriumi i gjuetisë në Shqipëri ka dhënë frytet e veta.
Kamerat kurth të vendosur në pyjet e te Llogarasë dhe Karaburunit kohët e fundit kanë kapur kafshë që pak vite më parë ishin zhdukur nga vendi jonë.

Derri i egër, sorkadhja, ujqit dhe shumë kafshë të tjera janë kthyer në habitatin shqiptar.

Ajo që i shqetëson me tepër ekspertët është shfarosja që po i bëhet shqiponjës, simbolit kombëtar të vendit tonë.

Në lidhje me këtë problem kanë ngritur alarmin edhe mediat botërore.