Spanja merr nën kontroll Katalonjën

Spanja merr nën kontroll Katalonjën

Kryeministri spanjoll Mariano Rajoy, pas mbledhjes që mbajti sot me kabinetin e tij, u vendos që tani Spanja ta marrë nën kontroll Katalonjën.

Me këtë rast do të zbatohet neni 155 i Kushtetutës, me ç’rast ai do të shkarkojë qeverinë katalanase dhe do të thërrasë për zgjedhje lokale brenda gjashtë muajve, shkruan Reuters.

Masat do të miratohen nga Parlamenti spanjoll më 27 tetor.

Share this...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone