auto_auto_16shalq14976114261497613959
19/06/2017 - 12:28

Stina e shalqinjve. Ja arsyet pse duhet ta konsumoni këtë frut

Jemi në verë dhe një nga frutat më të shijshme dhe më të dobishme për fëmijët dhe të rriturit janë shalqinjtë.

Ky frut rritet me shumicë në vendin tonë dhe ka çmim të përballueshëm për këdo.

Por a e keni ditur se ky frut sjellë shumë dobi për fëmijët tuaj?

Më poshtë do t’ju rendisim disa arsye se pse duhet që fëmija juaj të konsumojë sa më shumë nga ky frut.

1.Siguron një dehidratim të mirë duke balancuar nivelin e ujit në organizëm.

2. Përforcon shëndetin e zemrës dhe ul rrezikun e shfaqjes së astmës.

3. Vitamina C që përmban ky frut forcon sistemin imunitar.

4. prania e vitaminës A tek ky frut ndihmon në shëndetin e syve, duke i mbrojtur nga sëmundjet .

5. Zhvillon kockat pasi përmban kalcium dhe magnez.

6. Ka sasi të konsiderueshme të vitaminës B (B kompleks), që ndihmon në sistemin nervor, qelizat e kuqe të gjakut, rregullimin e karbohidrateve, etj.

7. Ndikon në tretje, pasi ka sasi të mëdha të fibrave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>