article-2027811-050EBA2A000005DC-969_468x292
18/09/2013 - 21:09

Kumbullat e thata përmirësojnë fortësinë e kockave

Shkencëtarët në Universitetin e Floridës në Oklahoma kanë vërtetuar se konsumimi i dhjetë kumbullave të thata në ditë përmirëson fortësinë e kockave. Nëse ju pëlqejnë kumbullat e thata duhet patjetër t’i konsumoni duke qenë se ato ju bëjnë mirë për kockat.

Autorët e studimit kanë deklaruar se asnjë nga frutat e tjera nuk ka këtë efekt tek kockat dhe fortësia e tyre, sasa kumbullat e thata.

Ata realizuan një studim tek dy grupe femrash për një periudhë 1 vjeçare. Grupi i parë i femrave nuk konsumoi kumbulla ndërsa i dyti po. Në fund shkencëtarët arritën në përfundimin se grupi që konsumoi kumbulla kishte kocka më të forta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>