baby-brushing-own-teeth
11/11/2013 - 17:24

Kujdesi ndaj dhëmbëve të fëmijëve

Fëmijët, që janë nën moshën 10-vjeçare duhet t’i lajnë dhëmbët me ndihmën e prindërve të tyre. Kujdesi ndaj dhëmbëve është një nga gjërat më të rëndësishme. Kjo bëhet dy herë në ditë; një herë pas mëngjesit dhe një herë në darkë para fjetjes.

Pas larjes së dhëmbëve, nuk rekomandohet shpëlarja e gojës me ujë, mjafton vetëm të pështyhet. E rëndësishme është që pasta të jetë me fluor që ndodhet pasi mbron mjaft mirë dhëmbët nga dëmtimi.

Për fëmijët të cilët janë dy vjeç, duhet përdorur një masë e pastës së dhëmbëve sa 1/4 e thoit të gishtit të vogël të fëmijës, kurse kur fëmijët arrijnë në moshën 6-vjeçare përdoret një sasi paste pothuajse e barabartë me sipërfaqen e thoit të gishtit të vogël të fëmijës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>