coffee
20/08/2017 - 11:19

A e dini se ka ushqime ju zgjojnë më mirë se kafeja e mëngjesit?

Mëngjesi është ndër vaktet më të rëndësishme dhe shumë prej njerëzve konsumojnë kafe për të patur një ditë të qetë plot energji.

Por, për ata që që e urrejnë kafeinën dhe shija e saj i duket e hidhur, ekzistojnë disa ushqime që kanë të njëjtin efekt:

1. Tërshëra ka indeks të ulët glicemik, gjë që bën që karbohidratet të kthehen në energji.
2. Vezët do ju ndihmojnë pasi janë të pajisura me proteina.
3. Vetëm aroma do ju bëjë të vëmendshëm duke pakësuar lodhjen.
4. Ujë, dehidratimi minimal do ndihmojë në zgjimin e menjëhershëm.
5. Uthulla e mollës në përzierje me mjaltën do bëjë që të jeni në formë për gjithë ditën.
6. Gjethet jeshile për të mbajtur nivel të lartë energjie.
7. Farat Chia që kanë omega 3 për të përshpejtuar aktivitetin e trurit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>