cadra-para-km-600x338 (2)
20/05/2017 - 7:45

The Ekonomist: Ballkani Perëndimor kaotik merr një kthesë të papritur

Revista e njohur “The Economist” ia ka dedikuar një prej artikujve kryesore, zhvillimeve të befasishme në Ballkan.

Sipas saj, në mënyrë të habitshme, në tre shtetet: në Kosovë, Maqedoni dhe në Shqipëri, krizat u zgjidhen menjëherë.

“Ballkani Perëndimor kaotik merr një kthesë të papritur për mirë,” shkruan “The Economist”.

“Gjatë javëve të shkuara, Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia janë vizituar nga Zëvendës Ndihmës Sekretari i Shtetit për rajonin, Hoyt Brian Yee. Vizita e tij mund të ketë të bëjë diçka me hapjen e papritur të politikanëve vendas për kompromis.

Bashkimi Europian dhe SHBA janë duke u shqetësuar gjithmonë e më shumë nga ndikimi në rritje i Rusisë në rajon. Ata druhen se konflikti në Ballkanin Perëndimor mund të nxjerrë nga kontrolli politikat e tyre dhe mund t’i detyrojë ata të ndërhyjnë sërish, siç kanë bërë në vitet ’90. Pavarësisht përmirësimeve të fundit, potenciali për kaos mbetet: Ata duhet të mbeten të angazhuar,” e mbyll shkrimin revista.

Pikërisht presioni i SHBA dhe BE ka bërë që në rrjet të shtohen gjithmonë e më shumë spekulimet se marrëveshja mes PS dhe PD do të vazhdojë edhe pas zgjedhjeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>