kryeministria-620x323
29/07/2017 - 10:22

Super skandal/ Administrata shtetërore abuzim me 590 milion euro vetëm 6 muajt e parë të 2017

Fushata aktuale e iniciuar nga ana e kryeministrit Edi Rama për dëgjimin e problematikës lidhur me nëpunësit e shtetit duket se nuk ka thjesht vlera populiste.

Administrata publike në të gjithë rrjetin kapilar të shtetit, në qendër e në bazë, vazhdon të shfaqë mangësi të theksuara në performancë, por edhe vijon të kryejë shkelje të natyrës financiare, që vlerësohen me një dëm në masën 590 milionë euro.

Kjo shifër gjigante është konstatuar nga raportet e auditimeve, të kryera vetëm gjatë gjashtë muajve të parë të vitit nga grupet audituese të Kontrollit të Lartë të Shtetit. Sipas raportit të tremujorit të dytë të veprimtarisë së këtij institucioni, të publikuar këto ditë, janë konstatuar parregullsi dhe shkelje financiare në të ardhurat dhe në shpenzimet e kryera, me dëm ekonomik në shumën totale prej 1.9 miliardë lekë, afërsisht 14.4 milionë euro.

Po kështu, janë zbuluar shkelje të disiplinës financiare me ndikim negativ në perfomancën e subjekteve të audituara, në shumën totale prej 76.4 miliardë lekë të reja, afërsisht 576 milionë euro, nga e cila:

564 milionë euro në fushën e të ardhurave dhe 11.5 milionë euro në fushën e shpenzimeve. Sipas natyrës së abuzimit dhe institucionit publik që i ka kryer, KLSH ka pasqyruar hollësisht raste konkrete të shoqëruara me vlerën e dëmit ndaj arkës së shtetit.

Në Tatime e Dogana rezulton një dëm ekonomik prej afro 1.1 miliardë lekësh të reja. Parregullsi dhe shkelje të natyrës financiare vihen re që nga ministritë, agjencitë, drejtoritë e deri te pushteti vendor

2 Responses to Super skandal/ Administrata shtetërore abuzim me 590 milion euro vetëm 6 muajt e parë të 2017

  1. kendrevica says:

    Kesaj i thone qeveri rilindase qe kryeson Edi Rama. Bravo z.kryem… Me siguri fajin e ka Saliu. Pasurohuni ne kurriz te ketij populli…se prap do tu votoje. Edhe pas 4 vitesh…C’mund te behej me 600.000.000 euro qe i vodhen qeveritaret, nga i pari te i fundit? …Te dhj… qeverine. Qeveri m….

  2. kendrevica says:

    Pra 690 milione euro per 6 muaj. Po per 4 vjete. Gati 5 miliard e 8 qindmije euro te vjedhura. Kesaj i thone rilindje dhe ketij i thone k/m… qe i meriton duartrokitjet gjate “degjesave” popullore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>