auto_20767800_1682242011818511_7115715934949149720_n_11502704860
14/08/2017 - 12:36

Vajzës së Vilson Blloshmit i dorëzohet dosja e vuajtjeve, por dhe poezitë e çmuara

Sot AIDSSh i dorëzoi dosjen e plotë të persekutimit komunist, Enerjeta Blloshmit, vajzës së poetit të vrarë nga regjimi, Vilson Blloshmit.

Enerjeta qe vetëm 10 muajsh në krahët e nënës së saj 21-vjeçare Diana, kur regjimi arrestoi babain e saj.

E vërteta është që Sigurimi e përndiqte prej kohësh, sepse ai përfaqsonte një familje të veçantë që kishte përqafuar vlera si liria e demokracia, e vërteta.

Në dosje gjendet kalvari i tij, por dhe disa pjesë të çmuara nga vepra e tij si poezitë, dorëshkrimet, përkthime e ditare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>