alket-hatija
19/07/2017 - 14:45

KLD urdhëron hetim për gjyqtarin Petraq Curri, liroi Alket Hatiajn

Këshilli i Lartë i Drejtësisë ka urdhëruar hetim disiplinor për gjykatësin Petraq Curri, që liroi të ashtuquajturin nga mediat italiane si ‘Zoti i drogës’, Alket Hatiajn, duke rrëzuar prokurorinë e Durrësit.

Alket Hatiaj është dënuar 20 vjet për trafik droge në Itali dhe u arrestuar pak ditë më parë për arsye ekstradimi drejt Italisë por u lirua nga Gjykata.

KLD caktoi 2 inspektorë të kontrollojnë dosjen e Hatiajt, të cilët do të shkojnë në Gjykatën e Durrësit për të kryer hetime. Në përfundim të këtyre hetimeve do ketë raport final nga inspektorët.

Nisja e hetimit u kërkua nga ministri teknik i Drejtësisë Gazmend Bardhi. Në vendimin për lirimin e Hatiajt, gjykatësi Petraq Curri arsyetoi se ai e kishte kryer dënimin në Shqipëri.

One Response to KLD urdhëron hetim për gjyqtarin Petraq Curri, liroi Alket Hatiajn

  1. Eno says:

    si nuk jeni frik i thuj qe dramatizoni familjen e nje njeriu te pa fajdhem qe ka ber nhe dekat bureg per ket histori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>