15025214771502224026_95858182_gettyimages-trump_kim
14/08/2017 - 7:11

Trump kërcënon Korenë e Veriut: Do kesh telashe shumë, shumë të mëdha

Presidenti amerikan Donald Trump ka paralajmëruar Korenë e Veriut se e presin “probleme shumë, shumë të mëdha” nëse ndodh gjë në territorin amerikan të Guamit.

Duke folur në një resort golfi, ai tha se territori do të jetë shumë i sigurtë. Trump tha se SHBA mund të vendosë sanksione të tjera “sa më të forta” për Korenë e Veriut.

Trump foli dhe me homologun kinez Xi Jinping, i cili i mëshoi idesë së një zgjidhje paqësore. Shtëpia e Bardhëtha se të dyja palët ranë dakord që Korea e Veriut duhet të ndalojë “Sjelljen e saj të shtuar provokative”.
“Askush nuk e do zgjidhjen paqësore më shumë se Presidenti Trump, këtë e them unë”, tha Trump.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>