418A52DC00000578-4616452-image-a-11_1497851281692
19/06/2017 - 9:46

Sulmi ndaj besimtarëve, reagon Këshilli Mysliman i Britanisë

Pas sulmit më furgon ndaj besimtarëve, Këshilli Mysliman i Britanisë ka bërë thirrje për siguri shtesë rreth xhamive.

Sekretari i përgjithshëm i këshillit, Harun Khan, tha se ai priste që autoritetet të rritnin sigurinë “si një çështje urgjente”.

“Shumë prej xhamive do të ndihen të terrorizuara pas incidentit jashtë Shtëpisë së Mirëqenies Myslimane”, u shpreh Khan.

Një burrë u vra dhe tetë të tjerë u plagosën jashtë një xhamie në veri të Londrës, pasi besimtarët po dilnin pas takimit për faljen e orëve të vona.

Një kamion u fut qëllimisht mes këmbësorëve të cilët sapo kishin falur lutjet e Ramazanit.

Dëshmitarë okularë kanë thënë se i dyshuari ishte ndaluar nga vetë njerëzit në vendngjarje, derisa mbërriten forcat e para të policisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>